Et Nasıl Saklanır?

  • Ctasarim
  • Yorum yapılmamış

Birçok farklı pişirme tekniğiyle hazırlanıp tüketilebilen kırmızı et çeşitleri uygun olmayan şartlarda saklandıkları takdirde kısa sürede bozulabilir ve besin zehirlenmelerine yol açabilirler.

Saklama koşullarına dikkat ederek kırmızı et çeşitlerini tazelik ve lezzetlerinden hiçbir şey kaybetmeden uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Şimdi gelin eti nasıl muhafaza ederiz sorusuna birlikte cevap arayalım:

Et nasıl saklanır?

Et ürünlerinizi kullanacağınız kadar porsiyonlara ayırıp buzdolabı poşetine koyarak, streç filme veya yağlı kağıda sararak, ya da kapağı kapalı olarak cam, çelik ya da plastik kaplarda saklamalısınız.

Hemen kullanacağınız etleri buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Etleri buzdolabında saklayabileceğiniz süre ise çeşidine göre değişir. Genel olarak kuşbaşı, bonfile, biftek gibi parça etler 3-5 gün, kıyma ve sakatatlar 2-3 ay, sosis salam gibi işlemiş et ürünleri ise son kullanma tarihlerine kadar buzdolabında saklanabilir.

Yakın zamanda kullanmayacağınız etleri muhafaza etmek için ise buzdolabınızın dondurucusu doğru adres. Dondurucuda saklayabileceğiniz süre ise yine etin çeşidine göre değişir. Genel olarak kuşbaşı, bonfile, biftek gibi parça etler 6 ay, kıyma ve sakatatlar 3 ay, sosis salam gibi işlemiş et ürünleri ise 1-2 ay derin dondurucuda saklanabilir.

  • Buzdolabında eti cam, çelik ya da plastik kapta saklamak sulanmasına engel olur.
  • Çiğ ve pişmiş etleri birbirlerine temas etmeyecek şekilde saklamalısınız.
  • Köftelerinizi porsiyonlayın ve buzdolabı poşetlerine koyarak dondurun. Bu sayede hem uzun süre saklayabilir, hem de birbirlerine yapışmalarını engellersiniz.
  • Dondurduğunuz etleri buzdolabının alt bölmesinde çözdürdükten sonra dışarı almalısınız. Pişirmeden önce oda sıcaklığına getirmeniz de etin yumuşak olmasını sağlayacaktır.
  • Çözdürdüğünüz eti tekrar dondurmamalı ve hemen tüketmelisiniz.

Bir yanıt yazın