Bonfile Et Nasıl Yumuşak Pişirilir?

  • Ctasarim
  • Yorum yapılmamış

Bonfile genellikle büyükbaş hayvanın sırt kısmından çıkarılan et olarak bilinir. Dana ve sığır benzeri kasap hayvanlarında ikişer adet bulunur. Hayvanın en az hareket eden bölgesi olduğu için oldukça yumuşak bir et çeşididir. Bu nedenle etin en güzel yeri olarak nitelendirilir. 

Bonfilenin birçok pişirme yöntemi vardır. Çeşitli soslarla ve doğru pişirme yöntemiyle daha lezzetli hale gelen dana bonfile nasıl pişirilir birlikte inceleyelim.

Öncelikle bonfilenin sinir ve yağlardan arındırılmış olmasına özen gösterin.

Dana bonfile marine edildiği zaman daha yumuşak ve kıvamlı hale gelir. Bununla birlikte etlerin özel bonfile sosları ile bir araya gelmesiyle lezzeti ikiye katlanır. Marine etmek için farklı marinasyon tarifleri vardır.  Bonfilenin üzerine marine sosunu döktükten sonra hava almasını engelleyerek en az 5 saat buzdolabında dinlendirmeniz gerekir

Bonfile Nasıl Yumuşatılır?

Bonfile etinin yumuşak olması için bazı et pişirme püf noktaları vardır. Çok kalın olmaması gerekir. En fazla 1,5 parmak kalınlığındaki bonfile yumuşak olması için yeterlidir. Pişirmeden önce eti dövdürmemelisiniz. Yapışmaz bir tavada ya da yapışmaz bir yüzeyde pişirmelisiniz. 

Marine edilmiş bonfile etini pişirmeye başlamadan yarım saat önce veya pişirileceği sırada dolaptan çıkarmalısınız. Önceden ısınmış yapışmaz yüzeyli tavaya etinizi koyun ve mühürleme işlemini yapın. Mühürleme işlemi sırasında bıçak ve çatal gibi sivri uçlu malzemeler kullanmamalısınız. Bunun yerine et maşası tercih edebilirsiniz. Tava güzelce ısındığında etinizi tavanın içine alarak her iki tarafını da 1’er dakika olacak şekilde yüksek ateşte mühürleyin. Pişirme süresi bonfilenin kalınlığına göre değişir. Eti çok fazla çevirmeden damak zevkinize göre 1-12 dakika arasında pişirebilirsiniz. Pişirdiğiniz bonfileyi 5 dakika oda sıcaklığına gelene kadar bekletip servis edebilirsiniz.

Etin Lezzeti Nasıl Anlaşılır?

Bonfileyi tava yerine fırında pişirmek isterseniz de öncelikle etinizi yüksek ateşte yapışmaz yüzeyli önceden ısıtılımış bir tavada mühürlemeniz gerekir. Daha sonra fırın tepsisinin içine alıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirmelisiniz. Piştikten sonra 4-5 dakika bekletip servis edebilirsiniz.

Dana bonfile marine edildiği zaman daha yumuşak ve kıvamlı hale gelir. Bununla birlikte etlerin özel bonfile sosları ile bir araya gelmesiyle lezzeti ikiye katlanır. Marine etmek için farklı marinasyon tarifleri vardır. Bonfilenin üzerine marine sosunu döktükten sonra hava almasını engelleyerek en az 5 saat buzdolabında dinlendirmeniz gerekir.

Bir yanıt yazın